VARA mensenErik Hulzebosch & Jenita Smit


'Als ik iets over BosniŽ zie, denk ik: oh ja, daar heb ik nog gezongen voor de Nederlandse militairen. Dan ben je er geweest en dan ben je toch even meer betrokken.'Erik Ik ben gek op televisie, 's Avonds kan ik uren achter elkaar televisiekijken. Het liefst zou ik drie televisies naast el≠kaar hebben staan. Of dat ze iets uitvinden dat je in beeld con≠stant kan zien wat de andere zenders op dat moment uitzen≠den. Ik wil gewoon niks missen. Jenita En nu je dat niet hebt, zit je maar te knipperen van het ene net naar het andere net. Gekma≠kend! Voor mij hoeft dat alle≠maal niet zo. Zo veel moois is er toch niet. Een goede film, daar wil ik nog weleens naar kijken, maar dan moet hij ook niet te lang duren. Wat ik he-le-maal niets vind, is dat gedoe van Jerry Springer. Dat is ťťn dikke grote flauwekul.

Erik Ik vind eigenlijk alles wel interessant. Nou, alles? Ver-schrik-ke-lijk is Theo van Gogh. Zo asociaal!

Jenita Vies en dik en plat en ge≠makkelijk! De laatste tijd is er trouwens wel heel erg veel tele≠visie waar je achteraf van denkt: wat heb ik er van opgestoken, wat heb ik er van geleerd? Waar we allebei wel voor gaan zitten is Paul de Leeuw. Erik Of de Tour de France. En schaatsen natuurlijk. Jenita Naar schaatsen kunnen we allebei eindeloos kijken. Prachtig zijn ook autoprogram≠ma's als De heilige koe. Erik Weet je wat ik ook mooi vind?! 112 Weekend. Jenita Of Explosief op SBS 6. Erik Van die achtervolgingen en zo, dat is toch prachtig. Iemand heeft een bank beroofd, gaat er vandoor met een auto en de po≠litie er achteraan! Dan denk ik: dat is toch niet te geloven! De roep bij dat soort beelden ook altijd dat je even moet kijken en dat doe jij dan niet. Dat kan ik

04 VARATVMAGAZINE 08 1999nog steeds niet hebben. Dat vind ik dan zů dom. Zoiets zie je waarschijnlijk nooit meer. Daar kan ik zomaar tot drie uur 's nachts naar kijken. Jenita Ik heb de rust niet om daar naar te kijken. Erik Waarom niet? Dat soort acties zijn dezelfde als in een film, maar dan echt. Jenita Ik herinner mij nog dat ik beelden zag van een gek die een gevechtstank had gekaapt en daarmee over de weg reed. Uiteindelijk kwam hij tot stil≠stand op de vangrail. De be≠stuurder hebben ze dood moe≠ten schieten.

Erik Dat is zo honderd procent echt, dat kan gewoon niet be≠ter. Echt is altijd het mooiste. Daarom is sport ook zo mooi. Maar het mag allemaal wel wat minder voetbal zijn. Jenita En wat meer vrouwen-

Boek op nachtkastje:

E Allerlei auto- en schaatsbladen

J Leest nooit boeken

Krant:

Beiden: Zwolse Courant

Tijdschrift:

E AutoWeek

J Sportweek

Laatste video/film:

Beiden: Titanic

Favoriete film/video:

Beiden: Dumb and Dumbersport! Vreselijk zijn trouwens al die soaps. Ik kan daar geen minuut naar kijken. Erik Ik heb mijzelf er weleens op betrapt dat ik een kwartier naar Onderweg naar tnorgen zat te kijken en dat ik dan ineens denk: wat zit ik nou naar een dom programma te kijken. Televisie is soms ook interes≠sant. Naar Nova kan ik gerust een halfuurtje kijken. Ik bedoel: Bill Clinton dit en dat; dat wil ik toch wel even weten. Of als ik iets over BosniŽ zie, dan denk ik: oh ja, daar heb ik nog gezon≠gen voor de Nederlandse militai≠ren. Dan ben je er geweest en dan ben je toch even meer be≠trokken.

Jenita Of dingen in de gezond≠heidszorg. Dat is ook weer echt hŤ.

Erik Nee, van die bejaarden toe≠standen hou ik niet zo.

Stad/land:

Beiden: Gramsbergen

Favoriete cd:

E De Kast

J Alles van Tina Turner

Radio waar en wanneer:

E Radio 2

J Edwin Evers op Radio 3 in

de auto

Onhebbelijkeden:

E 's Morgens slecht m'n bed

uitkomenJenita Nou, en dat heb ik bij die programma's van jou! Erg goed is Ivo Niehe. Erik Hij heeft altijd goeie gasten, mensen die kort daarvoor iets bereikt hebben. Dat komt om≠dat hij die mensen meteen een goed contract aanbiedt. Hij be≠taalt zijn gasten. Dat kun je triest vinden, maar zo gaat dat. De sponsor met het meeste geld raapt op die manier ook de beste schaatsploeg bij elkaar. En met weinig geld kom je bij de sub≠toppers! Je moet zorgen dat je de beste, de grootste wordt. Dat geldt in het hele leven. Wat mij ook opvalt is dat sommige pro≠gramma's echt voor het westen van Nederland gemaakt zijn. Daar woont gewoon een ander slag volk dan hier in het oosten, in het westen zijn ze meer ge≠wend. Ik weet zeker dat er daar meer naar Jerry Springer geke≠ken wordt dan hier in het oos≠ten. Heb jij bij Allyou need is love weleens iemand uit oost-Nederland gezien? Jenita Of in Het spijt mei Proble≠men van een ander op televisie interesseren mij sowieso niet. Erik Voordat ik ga slapen loop ik altijd nog even alle zenders langs. Je weet maar nooit!

J 's Avonds snel moe Heimelijke genoegens:

E In het weekend een sigaretje

roken

J Chocolade eten

Hekel aan:

E Grote steden

J Oneerlijke mensen