Weer meisje (16) in celtussen de mannen

Opnieuw is BraziliŽ geschokt nu bekend is geworden dat een tweede meisje tussen de mannen is opgesloten in een cel en daar herhaaldelijk is verkracht. Het betreft een 16-jarig meisje dat geestelijk ziek is, verklaarde een vereniging van advocaten. Het is onduidelijk waarom zij in de cel zat.

Een vrouw die met het 16-jarige meisje in de cel zat, zei: Ik zag een geestelijk zieke tiener verkracht worden. En nog erger, een politieman heeft alles gefilmd met zijn mobiele telefoon.

Vorige week werd bekend dat een meisje van vijftien een maand tussen twintig ŗ dertig mannen zat en in ruil voor voedsel seksuele handelingen moest verrichten. Zij vertelde dat ze elkaar is geslagen en dat haar voetzolen met sigaretten werden verbrand om haar te dwingen tot medewerking.

De twee minderjarige meisjes verbleven in gevangenissen in de deelstaat Para. Gemengde cellen zijn in BraziliŽ illegaal, maar in Para niet ongebruikelijk. Gouverneur Ana Julia Carepa zei onlangs dat slechts zes van de 132 gevangenissen in Para aparte cellen voor vrouwen kennen. Zij heeft opdracht gegeven alle vrouwelijke gevangenen te laten overbrengen naar een gevangenis bij Bťlem.

De Braziliaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Gevangenissen in BraziliŽ zijn overbevolkt. Mishandelingen zijn er aan de orde van de dag. (AP)

Converted with the trial version of Word Cleaner
To remove this message click here to buy the full version now.