Jongen dood in geschreeuwd

Derby - Een joelende menigte heeft een su´cidale Britse tiener aangemoedigd te springen van het dak van een parkeergarage.


De 17-jarige Shaun Dykes stond zaterdag drie uur lang op de rand van het dak in Derby. Hij dreigde zelfmoord te plegen. Vanaf de straat riep een groep jongeren hem toe te springen. Ze riepen dingen als 'hoe ver kun je springen'.

Ondertussen probeerden agenten hem de sprong uit zijn hoofd te praten. Maar Dykes liet zich toch vallen van een hoogte van ruim 18 meter.

Tot grote ontsteltenis van de politie probeerden toeschouwers zo dichtbij mogelijk te komen om foto's met hun mobieltjes te maken van de fatale val. Ze renden zelfs door de afzetting van de politie heen.


"Waar gaat het heen met de maatschappij", vraagt een geschrokken agent Andy Hough zich hardop af. "We hadden het publiek nodig om met ons samen te werken maar niet om het tegenovergestelde te doen."

Er zit een druk winkelcentrum onder de bovenste verdieping van de parkeergarage. Een winkeleigenaar was getuige van het drama. "Ze riepen 'schiet toch op' en 'spring', zegt hij.

Dykes zou depressief zijn en in de war door een verbroken relatie. Volgens een vriendin van Dykes, Lindsey Reid, was Shaun juist een vrolijke en populaire jongen.