Jonge verdachten misdragen zich in ziekenhuis

Uitgegeven: 19 januari 2010 10:26
Laatst gewijzigd: 19 januari 2010 13:06

NIJMEGEN - Twee verdachten van 18 en 19 jaar hebben zich vrijdagavond ernstig misdragen op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen. De twee belandden in het ziekenhuis nadat zij met hun scooter een voetganger hadden aangereden.

 

Ze bedreigden onder meer een arts en een verpleegkundige. Het UMC bevestigde dinsdag een bericht daarover in dagblad de Gelderlander.

De twee reden de 50-jarige voetganger aan toen zij probeerden te ontkomen aan een politiecontrole. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De twee verdachten uit Nijmegen en Beuningen raakten zelf ook gewond. In het ziekenhuis bedreigden zij personeel.

 

Familieleden

Bij de ingang van het ziekenhuis stonden familieleden en bekenden van de verdachten die verhaal wilden komen halen. Agenten moesten de groep buiten de deur houden.

Volgens een ziekenhuiswoordvoerster leidde hun gedrag tot ''een hoop onrust''. De zorgverlening aan andere patiŽnten is echter nooit in het geding geweest, aldus het ziekenhuis.

De twee verdachten zitten in verzekering en blijven ook de komende dagen vast zitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris in Arnhem dinsdag.