De veiligste manier is inslijmen februari 1999

De getroffen werknemer van een middelgrote bank raapt al zijn moed bij elkaar en deelt zijn collega mee: Ik ga even naar applicatiebeheer (anno nu functioneel beheer). Meerwarige blikken zijn zijn deel. Sterkte is nog de meest neutrale opmerking. De overige adviezen vareeiren van : Kijk je wel uit tot Heb je wel je inentingen gehad?

Aangekomen op de afdeling zijn we grofweg twee tactieken mogelijk. De veiligste manier is inslijmen. Timide binnenkomen en proberen in te breken en in het gesprek wat gaande is. Er is namelijk altijd een gesprek gaande.


Vervolgens moet je eeen half uur meeslijmen om tenslotte het ijzer te smeden als het heet is. Als je een goede mop weet kan dat ook helpem. Maar als die niet aanslaat of niet begrepen wordt, dan ga je terug naar start en ontvang je geen 200 gulden.

De tweede tactiek is de meest riskante: snel naar binnenlopen en zonder echt op te kijken roepen wat je wilt: Kunnen jullie mijn request snel afhandelen, dan kan ik weer verder.

Eerst wordt je totaal genegeerd. Ze gaan door waarmee ze bezig waren ze bezig zijn. Je moet wel iemand aanspreken. Gerard zou jij mijn request even willen bekijken? Dan gaat de blik eindelijk van het scherm naar de gast. Oh, ik dacht al dat al dat ik iemand naar binnen hoorde komen. Goedemorgen zeggen wij hier. En neem er zelf ook een.