Bezuinigingen Piet Vroon dec 1994

De universiteiten moeten 500 miljoen opbrengen. In 1983 was dat 258 miljoen, de feitelijke besparing bleek naderhand 70 miljoen te zijn, precies de waarde van een opgedoekte carpoolstrook.

'Het zet dus allemaal geen zoden aan de dijk, die duizenden ontslagen. Boendien kun je 3 miljard per jaar verdienen door de prijs van geneesmiddelen, net zoals in alle buurlanden, met 40% te korten.

Ook de studenten worden hard aangepakt. Steeds minder studiefinancierin, veel ouderes kunnen geen duizend piek per maand voor uitwonend grut opbrengen, alle kosten incluis. Binnenkort gaan dus alleen kinderen van rijke ouders studeren.

Tjonge wat een lang verhaal. Wat is daar op tegen? Ze hebben in Amerika toch laten zien dat zwarten dommer zijn dan blanken? In arbeiderskringen zal dat wel niet veel beter zijn.

Frans toch, heb je dan nooit dat boek het verborgen talent gelezen, waaruit blijkt dat veel kinderen uit die klassen  niet de mogelijkheden krijgen die ze verdienen.

Nee Piet, zeker iets van een linkse soicioloog uit de jaren zestig. Frans ik geef het op; nog een vraag: Kun jij tot 10 tellen? Ik kan nog veel meer Piet. Laat eens horen: een twee drie vier.....

Godallemachtig Frans wat hij jij gestudeerd? Algemene bedrijfskunde, Piet